Najčešće Postavljana Pitanja

CarGo ne bi napredovao bez vaših saveta i sugestija. Naši korisnici nam pomažu da svakoga dana budemo bolji, da unapređujemo uslugu i tako pružimo potpuni užitak u vožnji.  Pisali ste nam u vezi sa smetnjama prilikom korišćenja aplikacije, a bilo je i pitanja i poruka različite sadržine. Komunikacija sa korisnicima nam je izuzetno važna. Na kraju dana znamo da radimo pravu stvar ukoliko naši napori učine to da korisnik stigne tamo gde je krenuo. Vaš osmeh, komentar i poruke podrške su naša najveća preporuka.

U proteklom periodu, ovo su bila najčešća pitanja koja ste nam slali, pa smo napisali i kratke odgovore. Ukoliko smatrate da još neka pitanja treba da se nađu na ovoj listi, ne zaboravite da nam pišete.

CarGo

U ovom odeljku možete naći informacije o tome kako i gde možete koristiti naše usluge.

CarGo je aplikacija preko koje se naručuje vožnja od tačke A do tačke B. Plaćanje se vrši preko kreditne ili debitne kartice, a tu su i opcije CarGo kredita (Telenor banka, Mts kredit, PayPal nalog ili iPay vaučer).

Nakon što instalirate aplikaciju, registrujete nalog i odredite način plaćanja, možete da poručite vožnju. Kada stignete na odredište, sistem automatski obračunava cenu i skida sredstva sa računa. Račun Vam stiže na e-mail, kojim ste se registrovali na aplikaciji.

 

Cena se formira prema unapred utvrđenom cenovniku

Mini klasa:
Start: 61 rsd, kilometar: 59 rsd, minut: 6 rsd. Minimalan iznos vožnje iznosi 289 rsd.

Eko klasa :

Start: 69 rsd, kilometar: 69 rsd, minut: 8rsd. Minimalni iznos vožnje iznosi 338 rsd.

Pre naručivanja vožnje, CarGo aplikacija Vam pruža mogućnost da vidite koliko će vas okvirno vožnja koštati i koliko će trajati. Potrebno je samo da pritisnete opciju „Procena cene“ ili “Price Estimate”, nakon čega će Vam se prikazati okvirno preporučena cena za zadatu relaciju vožnje.

Kreditnom ili debitnom karticom (Visa i Master).

CarGo kredit: Telenor banka, Mts kredit, PayPal nalog ili iPay vaučer.

Uplata preko Mts-a leže odmah, a za uplate putem Telenor banke se čeka oko 3h. Savetujemo da svoj kredit na nalog uplatite ranije od planiranog vremena vožnje.

Unapred zakazivanje vožnje je moguće samo za prevoz do i od beogradskog aerodroma „Nikola Tesla“. Potrebno je da pošaljete upit na e-mail: transfer@appcargo.com. Obavestite nas kada biste želeli da rezervišete vožnju (datum, tačno vreme i koliko osoba).

Promo kod Vam donosi određeni popust na vožnju. U toku promo perioda, potrebno je da unesete promo kod pre naručivanja vožnje, u naznačenom delu aplikacije.

Potrebno je da u gornjem levom uglu aplikacije izaberete onu opciju plaćanja, kojom želite da platite tu vožnju (Kreditna kartica, CarGo kredit ili Kompanija).

Ukoliko vožnju želite da platite CarGo kreditom, potrebno je da izaberete opciju CarGo kredit, a ukoliko želite karticom izaberite opciju Kartica, dok za plaćanje preko kompanijskog naloga treba da pritisnete opciju Kompanija

Ukoliko i dalje imate problem, molimo Vas da nam pišete na e-mail: support@appcargo.com.

Za korišćenje aplikacije, potrebno je da uključite GPS i da se locirate na mapi. Aplikacija CarGo trenutno je dostupna na teritoriji Beograda (Srbija), a sredinom decembra CarGo će postati dostupan i u Cirihu (Švajcarska).

Da biste dodali načine plaćanja potrebno je da Vaš lokacijski pin bude postavljen na grad u kojem je CarGo usluga dostupna. Pre dodavanja načina plaćanja proverite da li Vam je lokacija unutar aplikacije postavljena na Beograd, a uskoro i na teritoriji Ciriha.

Ukoliko imate reklamaciju na vožnju, molimo Vas da nam pošaljete račun sporne vožnje kao i tačnu početnu i krajnju destinaciju na e-mail: support@appcargo.com

Rok za podnošenje reklamacije je 5 dana od datuma vožnje.

Kada imate nenaplaćenu vožnju, nalog se automatski blokira. Možete ga odblokirati i sami, sledeći korake kao da ćete naručiti vožnju. U jednom trenutku, pojaviće Vam se opcija „Plati“ ili „Pay“. Kliknite tu i na taj način ćete platiti dug, odblokirati nalog i biti u stanju da ponovo koristite naše usluge.

Ukoliko budete imali nekih problema, pišite nam na e-mail: support@appcargo.com.

Ukoliko vozač stigne na destinaciju, a Vi potom otkažete vožnju sa Vašeg naloga biće naplaćen “cancellation fee“ u iznosu od 150 rsd.

Ukoliko vozač stigne na Vašu adresu, a Vi se ne pojavite, vozač ima pravo da otkaže vožnju i naplati vam “no show“ u iznosu od 150rsd.

Ukoliko otkažete vožnju. a vozač još uvek nije stigao na Vašu adresu cancellation fee neće biti naplaćen.