Najčešće Postavljana Pitanja

Ono što nas najviše raduje su mailovi i poruke naših korisnika. U 30% slučajeva se radi o prijavama nekih smetnji pri korišćenju aplikacije, a u ostalih 70% slučajeva primamo pitanja i poruke vrlo različite sadržine. Nama je izuzetno važno da komuniciramo sa našim korisnicima. Na kraju dana znamo da radimo pravu stvar ukoliko naši napori učine to da korisnik stigne
tamo gde je krenuo.

U proteklom periodu, ovo su bila najčešća pitanja u našim inbox-ima, pa smo napisali i kratke odgovore. Da li još neka pitanja i odgovori treba da se nađu na ovoj listi?

Car:Go

U ovom odjeljku možete naći informacije o tome kako i gde možete koristiti naše usluge

Car:Go je aplikacija preko koje se naručuje vožnja od tačke A do tačke B, gde se plaćanje vrši kreditnom karticom, Telenor bankom, mts kreditom ili PayPal-om direktno iz aplikacije.

 

Nakon što instaliraš aplikaciju, registruješ nalog i odrediš način plaćanja, možeš da poručiš vožnju. Kada stigneš na odredište, sistem automatski obračunava cenu i skida sredstva sa računa. Račun ti stiže na email.

 

 

Cena se formira prema unapred utvrđenom cenovniku:
Start: 61 rsd, kilometer: 59 rsd, minut: 6 rsd Minimalan iznos vožnje je 289 rsd
Pre naručivanja vožnje, imaš mogućnost da proveriš preporučenu cenu vožnje do svoje destinacije putem opcije “Price Estimate”. To je okvirna preporučena cena za zadatu relaciju vožnje.

Kreditnom karticom (Visa, Master, Maestro), Telenor bankom, Mts kreditom, iPay-om ili PayPal-om.

Uplata preko mts-a leže odmah, a za uplate putem Telenor-a se čeka oko 3h. Savetujemo da svoj kredit na nalog uplatiš ranije od planiranog vremena vožnje.

 

Postoji. Samo nas obavesti za kada bi želelo da rezervišeš vožnju (datum, tačno vreme i koliko osoba). Pošalji upit na transfer@appcargo.com

U toku promo perioda, potrebno je da uneseš promo code pre naručivanja vožnje u naznačenom delu aplikacije.

Pokušaj da podesiš način plaćanja usluge na način plaćanja kojim želiš da platiš vožnju, a ukoliko ni tada ne uspevaš da dobiješ vozilo, kontaktiraj nas na support@appcargo.com.

Za korišćenje aplikacije, potrebno je da uključiš GPS i da se lociraš na mapi. Trenutno Car:Go posluje na teritoriji Beograda, Zagreba, Podgorice I Beča ali u bliskoj budućnosti ćemo biti prisutni i u drugim gradovima.

Kako bi ste dodali načine plaćanja potrebno je da vaš lokacijski pin bude postavljen na grad u kome je CAR:GO usluga dostupna. Dakle pre dodavanja načina plaćanja proverite da li vam je lokacija unutar aplikacije postavljena na Beograd, Zagreb ili Podgoricu.

Ukoliko imate reklamaciju na vožnju, molimo Vas da nam pošaljete račun sporne vožnje kao i tačnu početnu i krajnju destinaciju na mail support@appcargo.com

Rok za podnošenje reklamacije je 5 dana od datuma vožnje.

Nalog možete odblokirati samostalno, prilikom poručivanja vožnje izaći će Vam obaveštenje o visini duga i opcija plati (Pay). Kliknete i Vaš nalog će biti automatski odblokiran.