Hajka se nastavlja – Ponovo oduzeto CarGo vozilo

Vikend su obeležili novi združeni napadi taksi kartela i policije na CarGo vozače. CarGo partneru vozaču Goranu Barbiću u organizovanoj akciji četvorice saobraćajnih policajaca i trojice inspektora oduzeto je vozilo u Beogradu, što je treći slučaj da se CarGo vozaču nelegalno oduzima sredstvo za rad.

“Izgledalo je kao da sam najveći kriminalac. Svi ljudi su gledali ka nama, jer su sve vreme uz mene išli saobraćajni policajci, dok nismo stigli do automobila gde je bio inspektor”, prepričava Barbić.

Direktor kompanije CarGo Vuk Guberinić je rekao da se nastavlja progon CarGo vozača i da se  u ime CarGo kompanije izvinjava građanima koji zbog kartela nisu mogli da dobiju vozilo na vreme tokom vikenda.

„Misle da će nas uplašiti, ali sve veći broj vozača i korisnika pokazuje da će CarGo opstati i pobediti. Nećemo stati sa radom, već ćemo stati na put taksi mafiji i kartelima koji pljačkaju građane godinama. Ovo očigledno predstavlja zloupotrebu države, a izgleda da je iznova protivzakonito korišćen prikriveni islednik“, izjavio je Guberinić.

Kompanija CarGo apeluje na sudstvo da sagleda ove slučajeve i da preduzme sve neophodne zakonske mere kako bi zaštitila naše partnere vozače i građane od dalje represije i zloupotrebe.

Dodatne informacije:

Do incidenta je došlo kada je Barbić odvezao klijentkinju na željenu destinaciju, gde su ga sačekali saobraćajci i rekli mu da je „ovo vanredna akcija i da su ih pozvali da dođu“. Dodaje da mu je klijentkinja nakon dolaska rekla „naplati mi vožnju”, a CarGo usluga se ne naplaćuje kešom, već preko aplikacije.

Barbić je dodao da mu je već tada, dok je klijentkinja bila u vozilu, prišao saobraćajni policajac koji je tražio dokumenta i ključeve od auta i da uopšte ne zna kako je policajac shvatio da je u pitanju CarGo vozilo.

„Rekli su samo da ja nelegalno obavljam taksi delatnost, a kao dokaz su pokazali račun na telefonu”, istakao je Barbić i dodao da CarGo nije taksi i da sve usluge i naplaćuje elektronski.

Barbić je rekao da „ne zna kada je klijentkinja stigla da da izjavu, jer se sve odigralo jako brzo i ona je otišla. Delovalo je kao da je njena izjava već bila napisana”.

Kompanija CarGo reagovala je ovim povodom i kao u prvom slučaju oduzimanja vozila CarGo partneru vozaču, Barbiću će biti obezbeđeno zamensko vozilo kojim će moći da nastavi sa radom, a kompanija će snositi sve troškove.

Podsećamo da je beogradska policija 12. decembra zaplenila  vozilo CarGo partnera vozača Jovana Šarovića, po, kako su naveli, “nalogu ministarke saobraćaja Zorane Mihajlović”. Nakon toga je još jednom oduzeto vozilo našem partneru, a ovo je treći slučaj oduzimanja vozila CarGo vozačima.

Share
This