Policija zaplenila CarGo vozilo po nalogu ministarke Mihajlović

Beogradska policija zaplenila je vozilo CarGo partnera vozača Jovana Šarovića, po, kako su naveli, “nalogu ministarke saobraćaja Zorane Mihajlović”.

Do incidenta je došlo sinoć oko 19 časova, kada je CarGo partner vozač primio poziv za vožnju i prevezao lice koje se predstavilo kao osoba sa invaliditetom, a za koje se nakon vožnje ispostavilo da je policajac u civilu i da je u pitanju nameštaljka.

“Rekao sam da nisam prekršio zakon ni na jedan način, a policajci su mi rekli da postupaju po direktnom naređenju Zorane Mihajlović”, te da oni “nisu za to”, ispričao je Šarović, za šta postoji video snimak razgovora kao dokaz.

Prema rečima CarGo partnera vozača, policajac koji se lažno predstavio rekao je da je “teško bolestan, da je imao moždani udar, da se vratio sa lečenja i da će u narednom periodu imati operaciju srca, te da ima problema sa kretanjem”.

“On nije mogao da hoda i ja sam izašao iz automobila i pomogao mu da uđe u vozilo i da prenese svoj prtljag”, rekao je Šarović i dodao da je nakon dolaska na odredište pomogao vidno hendikepiranom licu da izađe iz automobila, kada mu je prišao saobraćajni policajac, dvojica komunalnih policajaca i trojica inspektora.

“Nisam znao šta se dešava. Odjednom je klijent, koji se predstavio kao osoba sa invaliditetom, ušao u policijski auto. Oni su sveobuhvatno pretresli vozilo“, objašnjava i dalje vidno uznemiren partner vozač.

Šarović je istakao da su mu saobraćajni inspektori na pitanje šta je uradio, odgovorili sa “uhvaćeni ste jer ste CarGo vozač’’ i dodaje da su mu službena lica nakon toga uručila rešenje sa naredbom da ga potpiše ili će završiti u zatvoru.

“Rekao sam im da me uhapse ukoliko sam nešto zgrešio”, ispričao je Šarović i dodao da su nakon toga prisutna službena lica pozvala pojačanje iz regularne policije, a da su oni nastavili sa pritiscima.

Šarović je istakao da je on registrovan autoprevoznik koji plaća porez i koji radi kao CarGo partner vozač već šest meseci jer tako može da prehrani svoju porodicu, ali da su na kraju policajci nelegalno oduzeli njegov auto.

Direktor CarGo kompanije Vuk Guberinić osudio je ovakav napad na partnere vozače, gde je očigledno da je policajac koji je tvrdio da je bolestan čak i zloupotrebio osobe sa invaliditetom.

Guberinić je istakao da je u rešenju policije navedeno da se “vozilo oduzima jer obavlja taksi prevoz, a upotrebljeno je za izvršenje prekršaja”, zbog čega je pravni tim kompanije primoran da podnese krivične prijave, jer CarGo ne obavlja taksi delatnost.

“Naš pravni tim će preduzeti sve mere. Kompanija će CarGo vozaču ustupiti drugo vozilo, da bi mogao da nastavi sa radom i tako prehrani svoju porodicu”, rekao je Guberinić i pozvao građane da stanu uz CarGo.

Prema informacijama iz udruženja taksista, koje su bile dostupne na društvenim mrežama, akcija po naređenju ministarke Zorane Mihajlović, bila je planirana za 11. decembar, ali je odložena zbog utakmice Crvene Zvezde. Istovremeno je inspekcija divlje taksiste upozorila da će ova akcija da se sprovodi i da se sklone sa ulica.

Share
This