Yandex.taxi posluje nelegalno i iznosi novac građana Srbije iz zemlje preko taksi kartela

Kompanija CarGo odgovorno tvrdi da Yandex.taxi aplikacija nije registrovana u skladu sa zakonom i da novac građana Srbije koji karticom plate uslugu preko te aplikacije odlazi van Srbije.

Yandex.taxi je ruska firma koja je registrovana u Amsterdamu, zbog čega novac gradjana Srbije koji karticom plate vožnju preko te aplikacije odlazi van Srbije. Porez od tog novca ne ide u razvoj Srbije. Na ovaj način se novac građana Srbije nelegalno iznosi iz zemlje preko taksi kartela.

Ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović je rekla da „Mi imamo Yandex aplikaciju“, pa se postavlja pitanje na koga je tačno mislila kada je rekla mi, da li na sebe ili na građane Srbije? Profit koji pravi Yandex.taxi nema nikakve veze sa Srbijom, jer Yandex.taxi porez plaća Holandiji, nije registrovan u Srbiji, ne zapošljava ni radnike u Srbiji, a samim tim ni na jedan način ne doprinosi razvoju naše zemlje.

Yandex.taxi posluje nelegalno i zbog interesa građana još jednom pozivamo nadležne državne organe da ispitaju rad Yandex.taxi aplikacije i preduzmu sve zakonske mere kako bi zaštili sve građane Srbije.

Posebno želimo da zahvalimo građanima od kojih nam je stiglo vise od 100.000 poruka podrške i jer se zajedno sa nama bore protiv taksi kartela.

Želimo i da zahvalimo svim medijima koji nisu podlegli pritiscima ministarke Mihajlović i koji su objavili priče o našoj borbi sa taksi kartelom.

Share
This