Ko uređuje i sprovodi Zakon – država ili taksi kartel?

Nakon usvajanja Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju, kompanija CarGo saopštava da su se tokom ovog vikenda nastavili veliki pritisci na CarGo partnere vožače od pojedinih grupa taksista.

Lista CarGo vozača

Ovoga puta, ohrabreni novim Zakonom, ovi taksisti idu korak dalje i krenuli su da sakupljaju podatke i prave liste CarGo partnera vozača kojima im prete.

Naši vozači dobijaju cirkularne poruke upozorenja da prestanu da voze, inače će se naći na tim listama i njihova bezbednost će biti ugrožena. Ovakve „liste za odstrel“ imaju za cilj da zastraše CarGo partnere vozače.

Pozivamo nadležne državne organe da reaguju pre nego što bude prekasno. Neophodno je da nadležni sankcionišu odgovorne za ovakve liste i omoguće punu bezbednost građanima koji voze za CarGo kompaniju, a koji uredno plaćaju porez i od poštenog rada izdržavaju svoje porodice.

U cilju da zastraše i klijente koji koriste CarGo usluge i tako dovedu u pitanje njihovu bezbednost, taksisti su otišli i korak dalje objavljivanjem snimka na kojem je nepoznata osoba povredila pešaka prilikom vožnje. Oni tvrde da je u nezgodi učestvovao CarGo vozač partner, a širenjem netačnih informacija taksisti pokušavaju da naruše ugled CarGo kompanije.

CarGo demantuje navode taksista da je CarGo partner vozač učestvovao u nezgodi koja se dogodila ovog vikenda, jer vozilo sa tim registarskim oznakama ne posluje u našem sistemu.

Povodom lažnih optužbi, pretnji i maltretiranja naših vozača, ali i narušavanja ugleda naše kompanije, CarGo apeluje na nadležne državne organe da otkriju ko stoji iza snimka i širenja dezinformacija.

Zbog bezbednosti naših partnera auto-prevoznika, rukovodstvo kompanije CarGo će zajedno sa svojim partnerima u sredu odlučiti da li će nastaviti sa radom.

Na prvom mestu CarGo kompanije jeste bezbednost svojih partnera i više od milion korisnika koje su koristili CarGo usluge do sada. Ukoliko ne dobijemo uveravanja da će njihova bezbednost biti sačuvana, razmotirćemo dalje korake.

Share
This