Da li CarGo menja teze kako kaže ministarka Zorana Mihajlović?

Ministarka saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture Zorana Mihajlović je izjavila da izmene Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju ne sprečavaju digitalizaciju u oblasti prevoza putnika.

Reagujući na primedbe određenih poslanika u Skupštini Srbije, da se izmenama Zakona onemogućava dalji rad aplikacije CarGo,  stvara monopol na tržištu i guši konkurencija, Mihajlović je rekla da je to menjanje teza jer, Vlada nije protiv digitalizacije, ali da CarGo mora da se registruje u skladu sa novim Zakonom kako bi mogao da radi.

„Zašto tražimo registraciju? Jer hoćemo bezbedno vozilo i bezbednog putnika, hoćemo kontrolu i kada putnik izađe iz vozila da zna šta je dobio i da se u tom smislu i žali. Tako da ne stoje primedbe CarGo“, kazala je Mihajlović novinarima na pitanje kako će izmene Zakona uticati na dalji rad aplikacije CarGo.

 

Da li CarGo menja teze?

 

 

Bezbedno vozilo i bezbedan putnik

Svi putnici u CarGo vozilu su potpuno bezbedni.  Jedan od uslova da bi vozač postao partner CarGo kompanije jeste da ima dodatno osiguranje putnika. CarGo aplikacija omogućava klijentu da vidi ko je njegov vozač i dobija broj telefona svog vozača. Ukoliko se desi da je došlo do neprijatnosti, CarGo putem aplikacije može da utvrdi koji je vozač u pitanju i sankcioniše ga. Ukoliko klijent nešto zaboravi u vozilu aplikacija omogućava da mu to bude i vraćeno. CarGo omogućava da korisnik nakon naručivanja vozila prati na mapi gde se nalazi njegov vozač.  Korisnik ne mora da izlazi iz kuće/ zgrade/ kafića dok mu se na mapi ne pokaže da je njegov vozač stigao.

Koliko ste puta taksistu čekali na ulici, a da niste znali za koliko će stići? Da li ste imali koga da pozovete ukoliko taksiste nema, sem dispečerskog centra koji nije uvek dostupan? Ukoliko ste zaboravili nešto u vozilu da li ste imali koga da pozovete da vam to bude vraćeno? Da li je taksi služba sankionisala taksistu zbog žalbi klijenata?

Hoćemo kontrolu i kada putnik izađe iz vozila da zna šta je dobio

Korisnik CarGo usluge pre naručivanja vozila može da vidi koliko će ga vožnja koštati, koliko će trajati i putanju kojom će ići. Nakon vožnje, korisniku CarGo aplikacije na email stiže ko je bio njegov vozač, koliko je vožnja trajala i mapa putanje kojom su putovali. Korisnik CarGo usluge ima potpuni uvid u uslugu koju je koristio. Tako može da utvrdi da li je vožnja naplaćena koliko je bilo predviđeno ili više od obračunatog. Može da vidi da li je vozač išao dobrom putanjom. CarGo refundira razliku u ceni i sankcioniše vozače koji ne rade dobro svoj posao.

Da li vam je ikada bila vraćena razlika u ceni prilikom vožnje taksijem? Da li ste se žalili na taksistu i da li je on bio sankcionisan?

Tu dolazimo do treće stavke – Žalbe

CarGo aplikacija omogućava korisniku da nakon vožnje oceni svog vozača i uslugu. Ukoliko vozač nema dobre ocene, on će biti pozvan na razgovor i sankcionisan. CarGo koristi povratne informacije svojih korisnika da bi poboljšao svoju uslugu. Pored toga, korisnici uvek mogu pisati CarGo timu koji je tu da refundira novac, ukoliko je vožnja bila naplaćena više od obračunatog na početku vožnje. Tu su da vrate izgubljeno i teže tome da korisnik bude potpuno zadovoljan uslugom.

Da li su vam ove opcije koje nudi aplikacija CarGo omogućene prilikom upotrebe taksi servisa?

CarGo ne menja teze! CarGo nije taksi usluga, već aplikacija koja povezuje putnika sa preduzetnicima koji nude uslugu iznajmljivanja vozila sa vozačem  (odnosno limo servis).

Izmenama Zakona o prevozu putnika se zabranjuje rad alternativnih prevoznika u saobraćaju, a samim tim i CarGo aplikacije.

Ovim izmenama cenu prevoza neće više diktirati slobodno tržište, već lokalna samouprava i jedini prevoznik koji će moći da prevozi građane biće taksi, dok je limo servis definisan kao javni prevoz.

Šta se to menja izmenama Zakonoma o prevozu putnika u drumskom saobraćaju?

Ograničava se broj taksi vozila na tržištu i samim tim onemogućava konkurencija

Član 87 menja se i glasi: Taksi prevoz obavlja se na osnovu rešenja o odobravanju taksi prevoza (u daljem tekstu: odobrenje) koje izdaje opštinska, odnosno gradska uprava, odnosno uprava nadležna za poslove saobraćaja, u okviru dozvoljenog broja taksi vozila koji je utvrđen aktom iz člana 94. stav 4. ovog zakona.

Taksimetar je obavezan način obračunavanja cene, umesto digitalne aplikacije što predstavlja korak nazad za digitalnu transformaciju Srbije

Tačka 41. menja se i glasi: „Taksi prevoz je javni prevoz koji se obavlja putničkim vozilom i za koji se naknada obračunava taksimetrom;”

Cenu usluge ne formira slobodno tržište, već lokalna samouprava

Član 93. menja se i glasi: Cenovnik je utvrđen odlukom jedinice lokalne samouprave

Aplikacija ne može da povezuje klijenta sa onima koji nude uslugu prevoza, a da to nije taksi prevoz

Član 92. menja se i glasi: Zabranjeno je pružanje usluge radio veze, odnosno usluge informacionih tehnologija ili pružanje usluge na drugi način, sa ciljem da se korisnik prevoza i subjekt koji pruža uslugu taksi prevoza, a ne poseduje odobrenje nadležnog organa, dovedu u vezu radi ugovaranja prevoza;

Taksi kao jedini prevoznik građana. Limo servis se definiše kao javni prevoz. 

Član 137a: Limo servis može se obavljati samo putničkim vozilima koja imaju jednu od sledećih karakteristika:

  1. vozilo od istorijskog značaja (oldtajmer);
  2. limuzina koja nije serijski proizvedena i ima dužinu najmanje 7 m;
  3. vozilo visoke klase, odnosno luksuzno vozilo koje ima vrednost veću od 25.000 evra kataloške vrednosti… kao i koje nije starije od pet godina;
  4. vozilo sa 7+1 ili 8+1 mesta za sedenje koje ima ugrađen digitalni tahograf i nije starije od pet godina.

Ovim izmenema takođe oni koji se trenutno bave taksi delatnošću mogu da zadrže svoj status, jer izmene Zakona ne propisuju koji su uslovi za dobijanje taksi licence, niti kako se one gube ukoliko neko ne radi svoj posao ili jednostavno ne želi vise time da se bavi.

Argumentovano smo predstavili da CarGo ne menja teze. CarGo je domaći startup, nastao 2015. godine. Do sada se više od milion putnika prevezlo preko aplikacije CarGo, što je dokaz da su zadovoljni uslugom koju nudimo!

Srž inovacija je raditi stvari na drugačiji način, ne isto! Ako se pojavi nov model poslovanja, osnova je da se jednako tretira kao i postojeći modeli. Tržište se menja, konkurencija postoji u svakoj oblasti, a sve u cilju blagostanja potrošača.

Potrebno je da razmislite kakva se poruka šalje mladim inovativnim ljudima, koji žele da promene nešto na tržištu u Srbiji. Stranih investicija ima, ali domaćih ne toliko. CarGo je srpska firma koja je ponudila nešto inovativno, uslugu koja može da se izvozi  i koja Srbiju može da gura napred da postane lider u regionu u oblasti inovacijama. Ukoliko kažete da takav vid poslovanja nije moguće ostvariti u Srbiji, onda se time šalje loša poruka svima koji bi da stvore nešto inovativno i tako pokrenu privatan biznis.

Share
This