CarGo nastavlja normalno sa svojim radom

CarGo obaveštava svoje korisnike da normalno nastavlja sa svojim radom i da još uvek nije dobio privremenu meru zabrane rada, nakon dogovora taksista sa Vladom Srbije da se onemogući organizovanje taksi prevoza putem interneta.

Direktor platforme CarGo Vuk Guberinić gostovao je jutros na televiziji Prva sa predstavnicima taksista koji su protestvovali juče u Beogradu sa zahtevom da se ugasi rad platforme CarGo.

Vuk je kazao da se radi na tome da aplikacija opstane, jer CarGo predstavlja digitalizaciju jednog tržišta i modernizaciju Srbije.

Vuk je rekao da CarGo svoj posao radi najbolje što može i po zakonu, kao i da je voljan da učestvuje u Radnoj grupi za izradu Zakona o izmenama i dopunama zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju, u kojoj će učestvovati predstavnici taksisti koji su protestvovali u Beogradu.

“Dok ne dobijemo privremenu meru da nas zabrane, a to još uvek nismo dobili, radimo na tome da opstanemo”, istakao je direktor CarGo.

Govoreći o optužbama taksista i netačnim navodima o nelegalnosti poslovanja, Vuk je kazao da CarGo posluje u skladu sa Zakonom o turizmu, član 101, i da obezbedjuje usluge „limo servisa“, što funkcioniše svuda u svetu.

 

 

 

 

 

 

 

 

On je istakao da CarGo vozači moraju da imaju, pored svojih automobila i mobilnih telefona, i potvrdu o neosudjivanju, vozilo ne starije od 10 godina i 5 godina iskustva.

Na kraju emisije predstavljeno je glasanje publike o tome da li treba da se ugasi taksi prevoz preko aplikacije, odnosno CarGo, u kojem je za opciju “treba” glasalo 21,9 odsto gradjana, dok je za opciju “ne treba” glasalo 78,1 odsto.

Ova statistika pokazuje da su gradjani Srbije spremni na modernizaciju usluge i na digitalizaciju tržišta, ostaje da se vidi koliko je država spremna da radi na tome, a koliko taksisti nisu. 

Celu gostovanje direktora CarGo u emisiji „Jutro sa Jovanom i Srđanom“ možete pogledati na sledećem linku http://www.prva.rs/web-tv/emisija/jutro-sa-jovanom-i-srdjanom/40767/jutro-sa-jovanom-i-srdjanom—11052018/117611/3-deo.html

Share
This