Saopštenje za javnost povodom izmena Zakona o prevozu putnika

Pomoćnik ministra za saobraćaj Saša Stojanović je kazao da izmene Zakona o prevozu putnika propisuju obavezu taksista da koriste taksimetar, da izdaju račune i pečatiraju ga, ali dodaje to ne znači i zabranu upotrebe digitalnih aplikacija u delatnostima koje se bave prevozom putnika.

CarGo saopštava da izmenama Zakona o prevozu putnika u značajnoj meri ograničavaju dalji razvoj delatnosti prevoza putničkim vozilom, obeshrabruju korišćenje novih tehnologija, inovativno poslovanje i razvoj konkurencija ne srpskom tržištu.

Neke od najproblematičnijih stavki iz nacrta Zakona o prevozu putnika su – da ne predviđaju digitalnu aplikaciju kao zamenu za tehnološki zastareli taksimetar, zatim insistiraju na pečatu što je suprotno Zakonu o privrednim društvima i naporima Vlade Srbije da se digitalizuje srpsko tržište.

Problematične su i stavke po kojima je dozvoljen samo određen broj taksi prevoznika, čime smatramo da se ograničava mogućnost ulaska na tržište kvalitetnije ponude.

Nov nacrt Zakona propisuje i fiksiranu cenu prevoza, što onemogućava pružanje kvalitetnije ponude ili efikasnije, odnosno jeftinije usluge građanima, a takođe propisuje i izuzetno restriktivne uslove za nove vozače i automatsko „priznavanje kvalifikacija“ postojećim vozačima bez obzira na realno stanje, čime se otvoreno ograničava konkurencija.

Izmenama se insistira da taksi vozač ima završenu tačno određenu srednju školu, čime se ograničava sloboda rada drugim gradjanima koje nema utemeljenje u ZOBS, a ograničenjem „jedna dozvola, jedan vozač, jedno vozilo“ u Beogradu, troškovi neefikasnosti se svaljuju na građane.

Insistiranje na „fotokopijama“ dokumenata je suprotno Zakonu o elektronskom dokumentu i naporima Vlade u pravcu digitalizacije, a takođe je loše i to što je vozačima ograničena sloboda kretanja kada skinu taksi tablu.

Odredbom da preduzetnik mora 12 meseci da ima prebivalište u JLS pre nego što sme da registruje preduzetničku radnju za taksi prevoz, smatramo da se ograničava kretanje, odnosno relokacija i rad unutar Srbije.

Izmenama Zakona o prevozi putnika je namerno i direktno onemogućena usluga iznajmljivanja vozila sa vozačem, osim u nekoliko odredjenih slučajeva, a odredbom da limo vožnja mora biti „dogovorena u sedištu prevoznika“ zakonski se zabranjuje dogovaranje telefonom, putem interneta ili na drugi način, što je suprotno Zakonu o obligacionim odnosima.

CarGo pita pomoćnika ministra za saobraćaj Sašu Stojanovića zašto važan sektor IT zajednice nije bio uključen u radnu grupu Ministarstva gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture koja se bavila ovim izmenama, a u kojoj su učestvovali predstavnici Taksi udruženja.

Takođe je sporno to što se IT sektor ponudio da se uključi u rad na nacrtu Zakona o prevozu putnika, ali, prema rečima Stojanovića izrada propisa je završena, a predlog Zakon će ići na izglasavanje u Skupštinu Srbije po hitnom postupku.

CarGo pita Stojanovića zašto postoji nužnost da te odredbe, u čijem kreiranju nisu učestvovali svi relevantni sagovornici, što pre stupe na snagu i zašto će se o predlogu Zakona o prevozu putnika odlučivati po hitnom postupku.

Podsetimo da se prvi čin spora između takstista , IT zajednice i države odigrao u maju ove godine, kada su taksisti blokirali centar Beograda tražeći da se kompaniji CarGo zabrani da uz pomoć istoimene digitalne aplikacije organizuju prevoz putnika.

Protest je prekinut kada su predstavnici taksi udruženja ušli u radnu grupu Ministarstva saobraćaja u kojoj su se bavili izmenama Zakona o prevozu putnika.

Share
This